Helmut Marko heeft geen hoge pet op van nieuwe Red Bull-baas: ‘Vriendelijke relatie is er niet meer’

In oktober van 2022 kwam Red Bull-eigenaar Dietrich Mateschitz te overlijden na een lang ziektebed. De Oostenrijker was naast de grote baas van de energiedrankfabrikant ook goede vriend van Helmut Marko en erg betrokken bij Red Bull Racing. Na het overlijden van Mateschitz is er een nieuwe CEO in zijn plaats gekomen: Oliver Mintzlaff.
Met de opvolger van Mateschitz heeft Helmut Marko nog niet zo’n goed contact, zo laat hij weten aan Speedweek . Meerdere bronnen hebben al gemeld dat het rommelt binnen Red Bull Racing en dat Helmut Marko op de schopstoel zou zitten . Mintzlaff zou niet gediend zijn van de werkwijze van de Red Bull-adviseur en zou daarom liever vandaag dan morgen afscheid nemen van de man uit Graz.


Ook Marko niet helemaal tevreden


Maar nu blijkt dat niet alleen Mintzlaff andere ideeën heeft over de werkwijze binnen Red Bull Racing. Helmut Marko is zelf ook niet tevreden over de manier waarop de nieuwe CEO te werk gaat. Dat blijkt uit de woorden van de adviseur. Volgens de ‘ontdekker’ van Max Verstappen moet het nog maar blijken hoeveel tijd, energie en geld Mintzlaff in Red Bull Racing wil stoppen.
“We hebben elkaar twee keer ontmoet. Hij kreeg wat inzichten. Het blijft de vraag hoever hij meegaat in onze ideeën. Red Bull Racing is gelukkig altijd erg onafhankelijk geweest” , klinkt Marko niet hoopvol.


Vriendelijke sfeer is weg


Toen Mateschitz nog leefde, was hij altijd nauw betrokken bij het project van Red Bull Racing. Helmut Marko hield zijn baas én goede vriend altijd op de hoogte tijdens een raceweekend, maar volgens Marko is die sfeer nu weg. Het wegvallen van Mateschitz heeft een grotere impact gehad op het team dan men zou verwachten.
“Het is niet langer meer het geval dat ik na iedere sessie via de telefoon verslag uitbreng. De directe, persoonlijke en vriendelijke relatie is er niet meer. ‘Didi’ (bijnaam Dietrich Mateschitz, red.) was een visionair en had emoties. Dat zou ik nu niet meer” , aldus Marko. Het bericht Helmut Marko heeft geen hoge pet op van nieuwe Red Bull-baas: ‘Vriendelijke relatie is er niet meer’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines