Helmut Marko: ‘Ik kan ieder moment stoppen’

Helmut Marko is al sinds jaar en dag de vaste ‘adviseur’ van Red Bull. De Oostenrijker was de boezemvriend van Dietrich Mateschitz en zorgde ervoor dat de eigenaar en oprichter van Red Bull altijd op de hoogte werd gehouden van de laatste ontwikkelingen binnen het Formule 1-team. Maar dat is nu niet meer nodig.
Mateschitz overleed namelijk in oktober van 2022 en sindsdien is hij vervangen door Oliver Mintzlaff, de nieuwe CEO van Red Bull. Het blijkt dat Helmut Marko geen geweldige band heeft met Mintzlaff, uit deze woorden van de adviseur . Ook vanuit de nieuwe baas zouden er wat irritaties zijn over de werkwijze van Marko. Christijan Albers en HLN wisten namelijk allebei te melden dat Red Bull afscheid wil nemen van de man uit Graz.


Marko stopt wellicht zelf


Maar de kans is aanwezig dat Red Bull de Oostenrijker helemaal niet te ‘ontslaan’. Marko kan hoe dan ook nooit ontslagen worden, omdat hij niet onder contract staat bij de energiedrankjesfabrikant. De adviseur werkt bij het team op ‘basis van een handdruk’ zolang hij blij is om het werk te doen.
Als hij door Speedweek gevraagd wordt of hij ieder moment kan stoppen, laat Marko weten dat hij inderdaad vrij is om te gaan als hij wil. Door de vermeende spanningen tussen Mintzlaff en Marko lijkt dat moment wellicht sneller te komen dan van tevoren werd verwacht.
“Ik ben een vrij persoon. Ik kan stoppen wanneer ik wil als ik niet meer gelukkig ben. Laten we wachten en kijken hoe de toekomst uitpakt” , gaf Marko als kort antwoord. Het bericht Helmut Marko: ‘Ik kan ieder moment stoppen’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines