Bom dreigt te barsten binnen Ferrari: ‘Vasseur en Vigna ruziën, Mekies wil overstap forceren’

Er is slechts één race gereden in 2023 of er is al een rel binnen Ferrari. Volgens het Italiaanse Corriere della Sera – één van de grootste en meest professionele kranten van Italië – zijn Fred Vasseur en Ferrari-CEO Benedetto Vigna geen beste vrienden. Vanaf het eerste moment dat Vasseur teambaas werd van Ferrari, heeft hij het aan de stok met de bestuursvoorzitter.
Volgens Corriere.it is de relatie tussen Vasseur en Vigna verslechterd nadat de Fransman direct zelf sponsoren wilde aantrekken voor zijn nieuwe team. Daar stak Vigna een stokje voor, waarna Vasseur wordt tegengehouden door de leiding van Ferrari in het nemen van beslissingen. Ook het feit dat Vasseur naar de testdagen in Bahrein afreisde met Mercedes-baas Toto Wolff werd niet gewaardeerd in Maranello.


‘Head of concept vehicle’ heeft schip al verlaten


Afgelopen week werd bekend dat David Sanchez zijn werkzaamheden per direct had opgezegd bij Ferrari. De ‘head of concept vehicle’ was één van de hoofdverantwoordelijke voor de F1-75 van vorig seizoen en de SF-23 van dit jaar. Maar naast Sanchez zijn sinds de komst van Vasseur nog meer grote namen opgestapt.
Gino Rosato en Jonathan Giacobazzi, twee oudgedienden bij Ferrari, zijn opgestapt en ook Iñaki Rueda lijkt zijn koffers te gaan pakken. Daarnaast zijn er nog een paar medewerkers waarvan hun contracten aflopen en die waarschijnlijk niet gaan verlengen. Eén van die mensen is Enrico Cardile, de huidige technisch directeur van Ferrari. 


Laurent Mekies wil overstap maken naar de FOM


Maar daar blijft het niet bij. Volgens Corriere wil ook Laurent Mekies, assistent-teambaas en racedirecteur van Scuderia Ferrari, weg. De Italiaan zou een baan aangeboden gekregen hebben naast Stefano Domenicali bij de FOM en zou zelf al akkoord zijn. Fred Vasseur heeft zijn vetorecht hiervoor ingezet en gezorgd dat Mekies bij Ferrari blijft, maar het moge duidelijk zijn dat ook die relatie nu niet lekker loopt. Het bericht Bom dreigt te barsten binnen Ferrari: ‘Vasseur en Vigna ruziën, Mekies wil overstap forceren’ verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines