Red Bull Racing maakt geen onderscheidt tussen Max Verstappen en Sergio Pérez

Als Max Verstappen verwacht dat Red Bull Racing hem voortrekt ten opzichte van Sergio Pérez, heeft hij het mis. Dat laat Helmut Marko weten in gesprek met het Duitse RTL en Sport.de. Het Oostenrijkse team zal (nog) geen gebruik gaan maken van teamorders in 2023.
In 2022 begon Sergio Pérez uitstekend aan zijn F1-campagne. De Mexicaan wist Max Verstappen goed bij te houden en pakte in Jeddah zelfs een pole position en in Monaco een overwinning. Later in het jaar, toen de RB18 steeds verder ontwikkeld werd, viel Pérez een stuk terug, waarbij hij uiteindelijk als derde eindigde in het kampioenschap, op 149 punten van Max Verstappen.
Maar dat het gat aan het einde van vorig seizoen zo groot was, betekent niet dat Verstappen dit jaar ook met een voorsprong begint binnen Red Bull. Volgens Helmut Marko wordt er nog niet gepraat over eventuele teamorders binnen de Oostenrijkse renstal. Mede doordat Pérez zich, ten opzichte van Gasly en Albon, zo goed staande weet te houden tegenover Verstappen.
“Pérez weet al twee jaar te ‘overleven’ naast Verstappen, zonder dat hij breekt. Veel coureurs zouden breken. Dat is een geweldige prestatie. Ons doel is om ook dit jaar eerste en tweede te worden in het kampioenschap. Daarin zien wij Max niet als de nummer één”, zo begint Marko.


Teamorders later in het jaar wel mogelijk


Hoewel Marko nu niet hardop wil zeggen dat Verstappen de nummer één is in het team, betekent dat niet dat er helemaal geen teamorders plaats gaan vinden dit jaar. Mocht het na de zomerstop nodig zijn om Pérez aan de kant te laten voor Max, zal daar over gepraat gaan worden.
“We moeten zien hoe het loopt. Deze discussies en beslissingen (teamorders, red.) komen vaak pas na de zomerstop aan de orde” , aldus de Red Bull-adviseur . Het bericht Red Bull Racing maakt geen onderscheidt tussen Max Verstappen en Sergio Pérez verscheen eerst op GP33 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines