Ricciardo krijgt nieuw chassis voor GP van Bahrein


Na een dramatisch weekend in Melbourne neemt Renault het zekere voor het onzekere en vervangt het team het volledige chassis van Daniel Ricciardo voor de GP van Bahrein.
Daniel Ricciardo kan uit voorzorg rekenen op een geheel nieuw chassis in zijn RS19 voor de GP van Bahrein zo schrijft autosport.com . Het exemplaar uit Australië wordt toch maar vervangen nadat Ricciardo tijdens de start in Melbourne van de baan raakte en zijn voorvleugel beschadigde. Kleine chips in het chassis verzamelen data over de staat van het onderdeel. Dit wordt voor iedere race gecontroleerd door de FIA.
De dramatische start van zijn thuisrace resulteerde de afgelopen GP in een DNF toen de Australiër gedurende de 28e ronde zijn auto in de pitlane moest parkeren. Hij reed toen op de zestiende positie. Het oude chassis wordt bewaard en kan mogelijk als reserveonderdeel gebruikt worden.
Updates voor Renault
Naast het nieuwe chassis neemt de Franse renstal enkele updates mee naar het nieuwe raceweekend. Dit vooral omdat het circuit volkomen anders is in vergelijking met Albert Park. Zo is de achtervleugel aangepast, deze staat nu meer rechtop wat van pas komt op het lange rechte stuk. De vleugel zorgt nu immers voor iets minder downforce maar ook een drag-reductie. Ook de T-wing en de monkey seat zijn lichtelijk aangepast voor het Bahrein-circuit. Beide onderdelen dragen eveneens bij aan de vermindering van downforce en drag.
(Foto: Renault F1 Media)

Top Headlines

Oudere Top Headlines