Brawn: ‘Verstappen heeft geleerd van zijn confrontaties van vorig jaar’


Ross Brawn is blij met de rol die Max Verstappen en Charles Leclerc in de Formule 1 spelen. In de ogen van de Britse technicus zijn de jongelingen van toegevoegde waarde voor de sport, al mist Brawn in de verhaal wel Esteban Ocon. De Fransman wist na een carrière bij Racing Point geen contract te scoren voor dit seizoen en is nu testcoureur bij Mercedes.
Daarbij komt dat de top drie uit de opstapklasse van de Formule 1, de Formule 2, van vorig jaar dit seizoen meerijdt in de koningsklasse van de autosport – George Russell rijdt in dienst van Williams F1, Lando Norris staat onder contract bij McLaren F1 en Alexander Albon zit achter het stuur bij Scuderia Toro Rosso. De verjonging die de Formule 1 de afgelopen jaren heeft doorgemaakt is volgens Ross Brawn een goede zaak.
'Er komt een generatie aan coureurs aan die druk zetten op de gevestigde orde'
‘Idealiter zou de Formule 1 de twintig beste coureurs in de wereld hebben. Nu ben ik blij om te zien dat de promotie van jonge coureurs de sport meer waarde geeft’, laat de sportief directeur van de Formule 1 weten aan de Franse sportkrant L’Equipe . ‘De top drie uit de Formule 2 van 2018 doen nu mee aan een Grand Prix. Maar nog belangrijker is de promotie van Charles Leclerc bij Ferrari. Iedereen heeft het over hem. Het geeft je het gevoel alsof je iets speciaals in huis hebt.’
‘En dan heb je nog Max Verstappen, die een enorme vooruitgang heeft geboekt. Hij heeft geleerd van zijn confrontaties vorig jaar. In mijn ogen zal hij op een dag wereldkampioen worden. Hij is een fantastisch talent. Dit soort jonge coureurs geven de Formule 1 wat extra’s. Het is jammer dat Esteban Ocon er niet is. Hij is een geweldige coureur. Er komt een generatie aan coureurs aan die druk zetten op de gevestigde orde en dat is goed. Ik kan me een tijd herinneren dat er veel coureurs waren die het niet verdienden, maar die op hoge snelheid kwamen aanvliegen. Dat is nu een stuk minder.’ (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Top Headlines

Oudere Top Headlines