Binotto: 'Als de situatie in voordeel van Leclerc is, kunnen we hem voortrekken'


Er zijn twee races verreden in 2019 en Ferrari zag met name in Bahrein veel punten aan de neus voorbij gaan. Charles Leclerc leek lange tijd op koers te liggen voor zijn eerste overwinning in de Formule 1 toen zijn motor kuren vertoonde. Ferrari-teambaas Mattia Binotto is echter overtuigd van zijn talent.
'Aan het begin van het seizoen heb ik gezegd dat ik bij een 50/50 situatie, Vettel zal steunen. Maar als in een paar races tijd de situatie in het voordeel van Leclerc ligt, om wat voor reden dan ook, dan zouden we hem voor kunnen trekken', aldus de Italiaanse teambaas.
Binotto was zeer te spreken over het optreden van de jonge Ferrari-coureur: 'Charles had de snelheid om vanaf pole te beginnen, hij had zelfs de mogelijkheid om de race te winnen', meldt Racefans.net .
Meeste punten voor Leclerc
Ferrari ligt na twee races al 44 punten achter op Mercedes. Sebastian Vettel is niet verder gekomen dan een vierde plek in Australië en kon dit resultaat niet verbeteren in Bahrein. De derde eindklassering voor Leclerc in Bahrein heeft hem dan ook boven Vettel gezet in het klassement: Leclerc staat op 26 punten, Vettel op 22. (Foto: Ferrari F1 Media)

Top Headlines

Oudere Top Headlines