Honda wisselt eerste motor Formule 1-seizoen 2019


Honda heeft na de vrije training vannacht naar aanloop van de Grand Prix van China de eerste motorwissel van 2019 moeten maken. Deze wissel heeft gelukkig geen gevolgen voor Max Verstappen: het is Daniil Kvyat die de nieuwe motor krijgt.
De Honda-motor oogde in Australië en Bahrein sterk. Red Bull verloor met name tijd vanwege problemen met de afstelling van de bolide, het verschil in vermogen was klein. Verstappen wist zelfs het eerste podium sinds 2008 voor Honda te pakken in Australië. 
Op het officiële Twitteraccount van Honda meldt de motorleverancier het volgende: 'Tijdens VT1 zagen we een afwijking in de krachtbron-data van Kvyat. Er zit weinig tijd tussen de eerste en de tweede vrije training om dit te onderzoeken en we hebben daarom uit voorzorg zijn krachtbron vervangen.'
Technisch directeur noemt seizoensstart 'redelijk'
Toyoharu Tanabe, technisch directeur van Honda, meldde tussen de twee trainingssessies in dat hij ruimte voor verbetering ziet bij Honda: 'We zijn dit seizoen gestart met redelijke resultaten en redelijke prestaties. Het gat naar de koplopers is echter groot. We begrijpen dat het moeilijk is om extra vermogen de vinden maar we blijven werken', aldus de Japanner volgens  Motorsport.com . (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Top Headlines