F1 Live 09.10 uur | Red Bull vertelt Gasly pijnlijke constatering


Dit weekend staat de Grand Prix van China op het programma. Op het Shanghai International Circuit rijden Max Verstappen en de negentien overige coureurs zondag de wedstrijd. Daarvoor worden echter nog de kwalificatie en de vrije trainingen afgewerkt. 
Vannacht om 04.00 uur Nederlandse tijd is de eerste vrije training al verreden. Daarin wist Lewis Hamilton de snelste tijd te noteren, met 1.33.911. Hij bleef Lewis Hamilton met iets meer dan twee tienden voor. Verstappen zette de vierde tijd neer, met een tijd van 1.34.334. 
Hoe liggen de verhoudingen? 
De vraag is hoe de verhoudingen dit weekend precies liggen. Is Ferrari opnieuw dominant? In Bahrein had het team het hele weekend de snelste bolide, maar Lewis Hamilton won uiteindelijk de race. Valtteri Bottas werd tweede, Charles Leclerc maakte het podium compleet. Twee weken eerder pakte Mercedes ook al een één-tweetje in Australië. 
Verstappen werd in Australië derde, achter Bottas en Hamilton. In Bahrein verliep het weekend echter minder goed. De set-up van de auto bleek niet optimaal afgesteld, waardoor de RB15 moeite had om mee te komen met de topteams. Uiteindelijk werd Verstappen vierde. 
Max Verstappen live in China




Oudere Top Headlines