Ondertussen in China | Verstappen driftend door de vrije training


Tussen al het belangrijke nieuws kun je tijdens een Grand Prix-weekend best wat dingen missen. Geen nood, F1Maximaal.nl houdt je in de rubriek 'Ondertussen in ....' op de hoogte van de zin en onzin uit de wereld der Formule 1. Dit weekend, Ondertussen in China.
Verstappen driftend door de vrije training
Tijdens de vrije trainingen is het essentieel om data te verzamelen met betrekking tot slijtage van de banden en brandstofverbruik. Voor Verstappen is er echter ook zo nu en dan tijd om wat te driften op het circuit in Shanghai. 'Lekkere drift dit', sprak de Nederlander over de boordradio.



 

 
 


 
 

Dit bericht bekijken op Instagram

 


 
 
 


 
 


 
 
 


‘Nice drift that’, aldus @maxverstappen1 over de boardradio ???????????? —- #ChineseGP #formulaone #redbull #fp2 #RB15
Een bericht gedeeld door Ziggo Sport F1 (@ziggosportf1) op 11 Apr 2019 om 11:51 (PDT)





 
Verstappen derde in F1-verkiezing rain master
Met het oog op de duizendste Grand Prix heeft Liberty Media onder meer een verkiezing over coureurs uitgeschreven. Daarbij heeft Max Verstappen één podiumplaats behaald. De Nederlander werd als derde verkozen in de categorie  rain master , achter Ayrton Senna en Michael Schumacher. 



 

 
 


 
 

Dit bericht bekijken op Instagram

 


 
 
 


 
 


 
 
 


Whose skills would combine to make the perfect F1 driver? We picked 6 categories and gathered your votes via our Stories ???????????? . Got your own suggestions? Let’s have them then ?????? . #F1 #Formula1 #Race1000 #InstaSport #Senna #Ricciardo #Lauda #Prost #Schumacher #Vote #Fans #F1Fans
Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1) op 11 Apr 2019 om 8:29 (PDT)





Ook Gasly met aangepaste helm voor duizendste Formule 1-Grand Prix
Net als veel van zijn collega's heeft Pierre Gasly ervoor gekozen de duizendste Grand Prix in de geschiedenis van de Formule 1 niet onbezorgd voorbij te laten gaan. De Fransman kiest ervoor het ontwerp van zijn helm iets aan te passen. De coureurs hebben ieder jaar een gelegenheid waar zij mogen afwijken van hun origineel ontworpen helm. 

Pierre Gasly’s #Race1000 helmet. pic.twitter.com/yE7lN3Kly0
— Parc Fermé (@PFF1) 11 april 2019




Esso Mobil gaat ouderwets voor 1000e Grand Prix!
Ter ere van de duizendste race verschenen Max Verstappen, Pierre Gasly en de RB15 voor de camera voor een fotoshoot van brandstofleverancier Mobil Esso in de pitstraat van het Chinese circuit van Shanghai. 

Smile for the camera ???? Showing off our @Mobil1 and @Esso_GB 1000th Grand Prix look ???? #ChineseGP pic.twitter.com/lZNHpIqtlE
— Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) 11 april 2019




Respect tussen Hamilton en Vettel
Ondanks dat Valtteri Bottas op dit moment aan de leiding gaat van het coureurkampioenschap worden Lewis Hamilton en Sebastian Vettel nog altijd gezien als de twee voornaamste kandidaten voor de Formule 1-wereldtitel dit seizoen. De vier- en de vijfvoudig wereldkampioen kwamen elkaar tegen op het circuit van Shanghai en gaven elkaar de hand.



 

 
 


 
 

Dit bericht bekijken op Instagram

 


 
 
 


 
 


 
 
 


RESPECT ???? ???? ?? • • • #MercedesAMGF1 #Mercedes #F1 #LH44 #SebVettel #ChineseGP #Race1000 #PETRONASmotorsports
Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op 11 Apr 2019 om 3:04 (PDT)





Ricciardo en Hulkenberg presenteren hun retro helm
Ter ere van de duizendste Formule 1-Grand Prix rijden Daniel Ricciardo en Nico Hulkenberg dit weekend met een ander ontwerp op hun helm. Het rijdersduo van Renault F1 presenteerde zojuist hun nieuwe helm die een bijzondere retro uitstraling heeft.
De Duitser en de Australiër zijn niet de enige coureurs die dit weekend kiezen voor een andere look; eerder presenteerde onder andere Romain Grosjean en George Russell al hun tijdelijke nieuwe helm. 

Close up of those lids! #RSspirit #ChineseGP #Race1000 pic.twitter.com/x5OkjJhX84
— Renault F1 Team (@RenaultF1Team) 11 april 2019




Albon geeft toe: 'Hardcore fan van Ferrari'
De meeste coureurs in het Red Bull Junioren programma hopen via Scuderia Toro Rosso uiteindelijk de overstap te mogen maken naar het topteam van Red Bull Racing. In zijn hart maakt Alexander Albon echter een andere overstap; tijdens de officiële persconferentie op donderdag laat de Britse Thai weten een gigantische fan te zijn van Ferrari! 

Psst, @alex_albon is a Ferrari fan, pass it on ???? As we approach #Race1000 , the drivers were asked to share some of their earliest motorsport memories... this one sounds pretty good to us! ???? #ChineseGP ???????? #F1 pic.twitter.com/TqmOuPF4XA
— Formula 1 (@F1) 11 april 2019




Red Bull staat te springen om te beginnen
Nog een dag te gaan en dan mag het Formule 1-circus weer in actie komen. Het team van Red Bull Racing staat te springen om het sterke optreden van Max Verstappen in de eerste twee races een mooi gevolg te geven. De Oostenrijkers kunnen inspiratie halen uit het verleden; in Shanghai won het team tien jaar geleden voor het allereerst een Grand Prix. En vorig jaar stond er ook een Red Bull-coureur op de bovenste tree van het podium!

It's good to be back #ChineseGP ???? We're looking forward to laying down some rubber ???? #F1 pic.twitter.com/xEQy8bvB6z
— Aston Martin Red Bull Racing (@redbullracing) April 11, 2019




Top Headlines