Niet geïntereseerd Honda en Mercedes-rivaliteit zorgden voor DTM-exit Red Bull


Aston Martin maakt dit jaar zijn intrede in de Deutsche Tourenwagen-Masters. Red Bull Racing heeft daarbij als partner van het Engelse automerk een aanzienlijke rol gespeeld, maar het Formule 1-team van Dietrich Mateschitz heeft zich als partner toch volledig teruggetrokken uit het DTM-project. 
Volgens Helmut Marko heeft dat alles te maken met nieuwe motorleverancier Honda en het rivaliserende Mercedes in de koningsklasse van de autosport. In gesprek met  Motorsport-Total.com   geeft de adviseur van Red Bull aan dat er plannen waren om Aston Martin-wagens in de DTM aan de start te brengen met krachtbronnen van Honda.
De rol van Red Bull bij Aston Martin in de DTM zou daarbij vooral technologisch van aard zijn. 'Dit was een project waarbij R-Motorsport de auto's zou leveren. Die zouden aangedreven worden door Honda-motoren, waarbij ook Red Bull Technology betrokken zou zijn.' Het kwam echter niet rond. 'Honda heeft geweigerd. Ze hebben een motor (die geschikt is voor de DTM-klasse), maar ze waren niet geïnteresseerd.'
De rol die Mercedes speelde
Red Bull gaf de hoop echter niet zomaar op en ging op zoek naar alternatieven, zo schetst Marko de situatie. HWA was na het vertrek van Mercedes (naar de Formule E, red.) op zoek naar nieuwe partners en zij zouden de plaats van Honda kunnen innemen in het project. Red Bull had echter geen oren naar een deal en besloot uit het project te stappen. 'We waren niet geïnteresseerd in het werken met een - min of meer - Mercedes-team. Onze relatie met Mercedes is nog niet zo goed, dat het genoeg zou zijn voor een dergelijke samenwerking.'
De exit van Red Bull heeft geen verstrekkende gevolgen gehad voor Aston Martin. Het team rijdt dit jaar met motoren van HWA, maar moet het dus wel stellen zonder hulp van Red Bull. Begin maart maakte de Aston Martin Vantage DTM zijn baandebuut in Jerez. Aston Martin blijft overigens gewoon titelsponsor van Red Bull in de Formule 1. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Top Headlines