Eerste Honda-motorwissel van 2019 bij Kvyat: "Voorzorgsmaatregel"

In het laatste rondje tijdens de eerste vrije training op het Shanghai International Circuit zag Honda vreemde waarden bij de wagen van Daniil Kvyat. Om ervoor te zorgen dat de krachtbron niet uit elkaar zou spatten in het tweede bedrijf, besloot men deze uit voorzorg te vervangen door een hagelnieuw exemplaar.
"Tijdens de eerste vrije training was ik erg productief", blikt Kvyat terug op zijn Chinese vrijdag. "We hebben het complete programma afgewerkt. Helaas verloren we in de tweede oefensessie waardevolle tijd doordat er een power unit moest worden gewisseld. Ondanks alles ben ik best tevreden, we moeten nu doorwerken om zaterdag en zondaggoed voor de dag te komen."
Jonathan Eddolls, de hoofdingenieur, onderstreepte de woorden van Kvyat. "In diens laatste rondje vond Honda een oneffenheid bij de motor van Kvyat, waardoor we de run afbraken - hij had nog meer willen rijden. Uit voorzorg hebben we het complete blok vervangen. De monteurs hebben het geweldig gedaan, halverwege de tweede training kon Daniil alweer naar buiten. Helaas heeft hij natuurlijk logischerwijs wel waardevolle testtijd misgelopen."
De voorman van Honda's motorsportprogramma, Toyoharu Tanabe, laat weten dat de gewisselde krachtbron van Sjanghai naar de fabriek in het Japanse Sakura wordt gevlogen. "Ik vind het heel knap dat Toro Rosso de wagen 45 minuten voor het einde van de training alsnog de baan op heeft gekregen. Wij zullen ons ontfermen over de oude motor en gaan grootschalig onderzoek doen."

Top Headlines

Oudere Top Headlines