Ferrari-teambaas: "Mick Schumacher gedraagt zich net als Michael"

Mick Schumacher mocht vorige week tijdens de testdagen op het Bahrain International Circuit zijn eerste Formule 1-meters maken, zowel met Ferrari als Alfa Romeo. In de persconferentie voor de Grand Prix van China blikt Mattia Binotto terug op de verrichtingen van Michael Schumachers zoon.
"Het is lastig om zijn prestaties te beoordelen, omdat de weersomstandigheden die dag erg slecht waren en het ook niet de bedoeling was om zijn prestaties te beoordelen", aldus de Ferrari-teambaas. "Dit was zijn eerste keer in een F1-auto, hij leert nog volop en heeft al een nieuwe uitdaging in zijn Formule 2-seizoen."
Binotto vervolgt: "Wat positief was, is de manier waarop hij alles benaderde. Niet gelijk pushen, elke run beter worden, de auto en het team leren. Dus wat dat betreft heeft hij het heel goed gedaan, zeer gefocust. Meer mag je niet verwachten."
De Italiaan heeft nota bene zelf nog samengewerkt met zijn vader, die vijf wereldtitels veroverde met de Scuderia. Binotto: "Als je naar Mick kijkt, lijkt hij niet erg op Michael, maar dat geldt wel heel erg voor zijn gedrag - zijn benadering en interesse in de auto, de manier waarop 'ie met de technici discussieert. Hij is in Maranello altijd met de auto bezig, praat met de monteurs en dat maakt hem net als zijn vader."

Top Headlines

Oudere Top Headlines