Mercedes en Racing Point breiden samenwerking uit

Mercedes levert al onder meer motoren, versnellingsbak en hydraulische onderdelen aan Racing Point. Vanaf dit jaar zal de uit de restanten van Force India herboren renstal ook de windtunnel van het Duitse automerk in Brackley gebruiken.
Dat meldt technisch directeur Andrew Green tijdens het Grand Prix-weekend in China: "Zo kunnen we ons ontwikkelen als team, ook vooruitkijkend naar 2021. We willen het meest efficiënte team zijn binnen de geldende regels."
Op het moment hebben Ferrari en Haas al een verregaande technische samenwerking. Zo gebruikt Haas alle onderdelen van de Scuderia die volgens de huidige regels mogen worden overgenomen. Onder meer de top van het Renault-fabrieksteam ziet dat als oneerlijke concurrentie, terwijl de leiding van de Formule 1 juist toekomst ziet in het delen van meer onderdelen tussen renstallen.
Toto Wolff nuanceert de mogelijkheden enigszins: "We gaan niet Ferrari en Haas achterna, want Haas werd als heel nieuw team opgezet. Maar ik zie eigenlijk het kwaad niet in van dat model. Zo is er een nieuw team bijgekomen dat goed meestrijdt in het middenveld. Dat is goed voor de Formule 1. Ons model is heel anders. Racing Point heeft zelf een goede groep technische mensen en een eigen richting."
Toch wil de Mercedes-teambaas niet uitsluiten dat het Duitse automerk en Racing Point in de nabije toekomst nog meer zullen samenwerken: "Ze gebruiken wat van onze voorzieningen. We zullen zien wat er verandert aan de regels in 2021. Als die duidelijk zijn, kijken we op welke vlakken we willen en mogen samenwerken."

Top Headlines

Oudere Top Headlines