Ricciardo worstelt meer met Renault dan Hulkenberg in China

Nadat Nico Hulkenberg tijdens het Bahreinse Grand Prix-weekend sterk uit de startblokken schoot, wist de Duitser ook in China een puike vrijdag af te leveren. Uiteindelijk was de Hulk slechts 0,059 seconden langzamer dan de Mercedes van regerend wereldkampioen Lewis Hamilton en daarmee werd P5 veiliggesteld. Het gat naar collega Daniel Ricciardo op P9 bedroeg 0,240 seconden.
"We zijn blij met onze vrijdag. Het verliep soepeltjes gedurende beide trainingen, geen problemen die de kop op staken. Het geplande programma is afgewerkt", vertelt Hulkenberg tevreden. "Ik voelde me goed in de wagen en ik denk dat het terug te zien is op de tijdenlijst, zowel in de korte als de lange run. Natuurlijk kunnen we niet achterover leunen, maar een sterke basis is er zeker gelegd."
Aan de andere kant van de garage is er iets minder reden tot blijdschap. "Het was geen slechte trainingsdag voor ons, maar wel eentje waarop we met gemengde gevoelens terugkijken", verklaart Ricciardo. "Het begon goed in de ochtendsessie, alles leek toen positief. In de middagtraining probeerden we een aantal dingen om wat betreft de balans. Dat bleek achteraf niet beter te werken. We kunnen dus aan de bak, voorafgaand aan de kwalificatie."
"Wat betreft ons tempo over één rondje lijkt het erop dat we mee komen met de beste tien", weet de Australiër, die in 2019 de eindstreep nog niet wist te bereiken. "Morgen draait het tijdens de kwalificatie om dat ene snelle rondje en dus gaan we er alles aan doen om het totaalpakket op orde te krijgen."
Hulkenberg is verantwoordelijk voor de zes WK-punten die Renault achter haar naam heeft staan. De Duitser eindigde als zevende in de seizoensopener op het Melbourne Grand Prix Circuit in Australië.

Top Headlines

Oudere Top Headlines