Kubica zowaar positief over Williams: "Auto reageert opeens beter"

Na de tweede vrije training voor de Grand Prix van China is het verschil tussen nummer achttien Antonio Giovinazzi en de als negentiende geklasseerde Kubica slechts 0,207 seconden. Ter vergelijk: na de kwalificatie in Bahrein stond de snelste Williams (Russell) liefst 1,542 seconden achter P18.
"Het was een gebruikelijke vrijdag. We hebben geprobeerd te begrijpen hoe onze wagen overweg gaat met de karaktertrekken van het Shanghai International Circuit", begint Kubica zijn perspraatje met de bekende termen, om daarna over te gaan op een positievere klank. "De wagen voelt een beetje anders aan dan dat deze in de eerste twee Grand Prix-weekends deed en dat is een goed teken. Nu gaan we ons over de verzamelde data buigen om te zien wat we moeten doen. De balans verschilt behoorlijk ten opzichte van de vorige wedstrijden en het voelt alsof deze op een betere manier reageert."
Voor het Chinese Grand Prix-weekend heeft Williams enkele updates meegenomen, die men op de FW42's van Russell en Kubica heeft geplaatst. Vooralsnog wist Williams de laatste plaatsen niet te ontvluchten - in zowel Australië als Bahrein kwalificeerden en finishten Russell en Kubica als voorlaatste en laatste.
Het is aanstaande zondag 224 dagen geleden dat Williams voor het laatst punten wist te scoren in een Grand Prix. Tijdens de Italiaanse wedstrijd van 2018 werden toenmalig rijders Lance Stroll en Sergey Sirotkin na de diskwalificatie van Romain Grosjean als negende en tiende geklasseerd.

Top Headlines

Oudere Top Headlines