Kan Lawson zijn kans pakken op Monza?

Kan Liam Lawson zijn kans pakken? Eén jaar geleden maakte Nyck de Vries grote indruk als vervanger van Alex Albon. De Vries eindigde als 9e en pakte punten voor Williams. Hiermee kwam hij op de radar bij AlphaTauri voor 2023.
Liam Lawson krijgt nu de kans nu Daniel Ricciardo met een gebroken pols moet toekijken.
Zo recent als eind juli, toen Red Bull worstelende Alpha Tauri-rookie Nyck de Vries aan de kant schoof, zei Dr. Helmut Marko dat het “zeker verkeerd” zou zijn geweest om de 21-jarige Nieuw-Zeelandse Lawson uit de Super Formula-serie in Japan te halen.
Inderdaad, door Red Bull gefinancierde Lawson staat momenteel op de tweede plaats in die categorie, met nog maar één race te gaan in Suzuka – wat samenvalt met de Mexicaanse GP van de Formule 1.
Desondanks heeft Alpha Tauri nu aangekondigd dat Lawson – die zijn F1-debuut maakte in Zandvoort – zeker in de auto van Daniel Ricciardo zal rijden zolang als nodig is, totdat de Australiër hersteld is van zijn gebroken hand.
“Hij is nu een optie voor Alpha Tauri,” vertelde voormalig F1-coureur Ralf Schumacher aan Sky Deutschland.
“Dr. Marko heeft een hoge dunk van hem, terwijl anderen er iets anders over denken. Zijn weekend in Zandvoort was oké – hij heeft het meeste eruit gehaald.”
Jan Lammers, denkt dat de plotselinge aanwezigheid van Lawson op de grid Ricciardo erg zenuwachtig zal maken.
“Het is behoorlijk zorgwekkend voor Ricciardo,” zei hij tegen NOS.
“Ricciardo stond al druk voor de rest van het jaar. Hij moest druk uitoefenen op (Sergio) Perez voorafgaand aan 2024, maar dit kan nu een grotere impact hebben dan hij beseft.
“Lawson doet het al erg goed onder moeilijke omstandigheden,” voegde Lammers eraan toe.
“Als hij nu punten scoort in Monza, zou dat wel eens een flinke tegenvaller kunnen zijn voor Ricciardo, omdat Red Bull dan de perfecte coureur heeft om volgend jaar mee verder te gaan.”
Lammers zei verder dat een Alpha Tauri-stoeltje misschien niet de enige optie is voor Lawson volgend jaar, omdat hij hem ook ziet als een buitenkansje om Perez te vervangen als de volgende teamgenoot van Max Verstappen.
“Hij heeft een zeer goede staat van dienst en ik denk dat Red Bull behoorlijk gedurfd is. Ik ben er niet zeker van dat het een risico is,” benadrukte hij.
En als Lawson schittert in Ricciardo’s plaats vanaf Monza, zouden andere teams ook interesse in hem kunnen tonen – zoals Williams.
“Toen we zagen dat (Logan) Sargeant zo van streek was in Zandvoort, kreeg ik de indruk dat er al een vergadering had plaatsgevonden waarin zijn toekomst was besproken – tot zijn nadeel,” zei Schumacher.
“Dit is slechts mijn gevoel, maar Williams zal interessant zijn voor veel coureurs. Ik denk zelfs dat als Nico Hülkenberg de kans had gehad om daarheen te gaan, hij zou hebben getekend.”
Een andere voor de hand liggende kandidaat om Sargeant bij Williams te vervangen is Ralf’s eigen neef Mick Schumacher.
“Ik zou niet te veel waarde hechten aan de geruchten,” hield Ralf Schumacher vol.
“Er zijn veel coureurs die graag in de Formule 1 willen komen.”
The post Kan Lawson zijn kans pakken op Monza? appeared first on GPPits.net brengt Formule 1 nieuws en een F1 Magazine F1-seizoen 2023 .

Top Headlines

Oudere Top Headlines