Verstappen mikt vooral op sector twee voor inhaalacties in Bahrein


Max Verstappen ziet op het Bahreinse circuit van Sakhir genoeg mogelijkheden tot inhalen. De Nederlander is dit weekend aanwezig op het internationale circuit voor de Grand Prix van Bahrein en laat zijn oog vooral vallen op de tweede sector die het circuit in de woestijn kent.
‘De tweede sector is wel mooi. Die chicane, die hairpin, laat inremmen. Er zitten hier wel wat leuke stukken in, waar je kan inhalen’, laat Verstappen optekenen door het Algemeen Dagblad . ‘Hoe meer topsnelheid je hebt, hoe makkelijker je kan aansluiten, hoe makkelijker een inhaalactie is. Vorig jaar probeerde ik nog wel eens van heel ver in te remmen omdat je anders geen kans hebt. Dan kan het ook wel eens misgaan. Nu heb ik normaal gezien meer mogelijkheden’.
Verstappen ook benieuwd naar bandenslijtage in Bahrein
De topsnelheid haalt Verstappen uit de motoren van Honda, die dit seizoen voor het eerst achterin de bolide liggen. De geschiedenis van de Nederlander op dit circuit is overigens niet al te best – van de vier keer dat Verstappen aan de start van de Bahreinse Grand Prix wist hij slechts een keer te finishen. Vorig seizoen viel hij nog uit door een lekke band die in opliep bij een inhaalactie op Lewis Hamilton.
Toen Verstappen eerder vandaag aankwam op het circuit liep hij met teamgenoot Pierre Gasly mee over de paddock, waar het duo samen de Red Bull-fans verwelkomden. Ook daar liet Verstappen al weten uit te kijken naar de inhaalmogelijkheden op het circuit, alsmede de bandenslijtage. Verstappen staat er om bekend goed met zijn banden om te kunnen gaan, terwijl concurrenten Ferrari en Mercedes er juist veel meer problemen mee lijken te hebben. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)
Koop nu jouw Red Bull Racing 2019 F1™ Team T-Shirt!

Top Headlines

Oudere Top Headlines