Verstappen relaliveert topsnelheden van Red Bull in Australië


Max Verstappen hecht voorlopig nog niet al te veel waarde aan de topsnelheden die hij en Pierre Gasly hebben gehaald in de race van de GP van Australië. Dit lijkt er op te suggereren dat de Honda-motor erg goed is, maar Verstappen wil nog voorzichtig zijn met het trekken van conclusies.
'Het ziet er beter uit', zegt hij in Bahrein tegen Motorsport-total.com . 'Ik wil nog niet zeggen dat we op hetzelfde niveau zitten (als Mercedes bijvoorbeeld, red.). We moeten nog steeds verbeteren, maar het was een goede start en leuk.'
Adders onder het gras
Gasly noteerde 321,9 km/u en was het snelst in Melbourne, Verstappen volgde daar vlak achter op rij twee. Dit wil nog niet zeggen dat Honda meteen snel is, het kan zijn dat Gasly net een slipstream had of dat hij op een goede plek zijn DRS kon gebruiken. 
Verstappen beseft dit ook. In de kwalificatie haalde men namelijk niet zo'n hoge topsnelheid als de concurrentie. 'In de kwalificatie komen we nog wat snelheid en topspeed tekort', beaamt de 21-jarige Nederlander. 'Daar moeten we nog aan werken.'
Honda
Honda heeft tussen de Grand Prix van Australië en Bahrein ook al aangegeven dat ze nog niet op gelijke hoogte zijn met bijvoorbeeld Mercedes. Wel erkent Verstappen dat Red Bull in Australië het tweede team was na Mercedes en vóór Ferrari. Dit kwam onder andere doordat Ferrari de setup niet op orde had. (foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Top Headlines

Oudere Top Headlines