Hamilton ontkent Vettel te hinderen: 'Ik dacht op de lange termijn, hij niet'


Lewis Hamilton ontkent dat hij Ferrari-coureur  Sebastian Vettel bewust heeft gehinderd tijdens de Grand Prix van Australië. De Britse vijfvoudig wereldkampioen spaarde zijn banden en zijn brandstof om een eventuele aanval aan het einde van de race te kunnen verdedigen.
Gedurende de openingsrace van het seizoen in het Australische Melbourne had Mercedes een enigszins verrassende voorsprong op Ferrari, dat erg sterk uit de wintertests was gekomen. Na de eerste ronde was het echter niet Lewis Hamilton maar Valtteri Bottas die als leider van de race steeds verder van het veld weg liep. Hamilton zag zijn Finse teamgenoot aan de horizon verdwijen, terwijl hij Ferrari-coureur Sebastian Vettel in zijn spiegels had. Volgens Vettel ging de Brit bewust langzamer rijden om hem dwars te zitten, maar Hamilton ontkent dat nu in alle toonaarden.
‘Ik was nooit van plan iemand op te houden. Ik reed gewoon mijn eigen race’, laat Hamilton weten op het Bahreinse internationale circuit van Sakhir. ‘Soms is het gemakkelijk om andere mensen de schuld te geven op momenten dat iets niet lekker loopt, dus ik weet bijna zeker dat hij op dit moment wellicht een andere mening heeft. Voor mij maakt het geen verschil, ik ben gewoon bezig met mijn eigen werk.’
'Mijn engineers hadden geen idee dat ik mijn banden aan het sparen was'
‘Ik was helemaal niet bezig met zijn race, natuurlijk wil ik hem achter me houden, maar ik wist dat ik nog een lange weg te gaan had en hij maakte een ronde eerder zijn pitstop dus ik wist dat we tegen het einde in een gelijke situatie zouden zitten. Ik dacht iets meer op de lange termijn zodat ik mijzelf tegen het einde van de race kon verdedigen, iets waarvan ik niet weet of hij daar over na had gedacht aangezien zijn banden aan het eind behoorlijk op waren.’
Zijn team was destijds echter ook niet op de hoogte van zijn plan: ‘Mijn engineers hadden geen idee dat ik mijn banden aan het sparen was. Ze dachten dat ik gewoon te langzaam was, iets wat veel mensen in het publiek dachten. Maar ik spaarde mijn banden, spaarde brandstof en zorgde ervoor dat ik genoeg had om aan het eind te pushen, wat het enige was dat nog was om te finishen waar ik toen reed. Ik kon niet veel meer doen om hogerop te komen en ik hoefde ook niet minder te doen.’ (Foto: Mercedes AMG F1)

Top Headlines

Oudere Top Headlines