Vettel geeft toe: "Mercedes bizar snel in het bochtenwerk"

Het gat naar de leidende Mercedessen van Valtteri Bottas en Lewis Hamilton was bovendien behoorlijk te noemen. Van Ferrari werd verwacht dat zij in staat zouden zijn om een halve seconde te winnen op de rechte stukken. Onder de streep verloor de rode brigade echter drie tienden ten opzichte van de zilveren tegenstanders.
"Helaas is dat inderdaad de realiteit", spreekt Vettel als hij zijn Ferrari SF90 na de kwalificatie heeft verlaten. "Vanaf het eerste segment af aan was Mercedes erg sterk. Ook wij hadden een goede sessie, maar misschien zat er nog net iets meer in."
Waar de Red Bulls van Max Verstappen en Pierre Gasly en beide wagens van Haas te laat kwamen om een tweede run te rijden, daar kon Vettel de finishlijn nét op tijd bereiken om een rappere ronde te noteren. "Ik heb het net weten te halen, ik hoorde dat ik tien seconden over had en heb toen op het gaspedaal getrapt. Ik ben op zich tevreden met dit resultaat. Mercedes is bizar snel in de bochten, maar als wij er op het rechte stuk kort achter kunnen zitten is er wellicht iets mogelijk. We gaan het zien, in de race!"
Ondanks dat Vettel in zijn Formule 1-loopbaan het gigantische aantal van 52 Grand Prix-zeges wist te boeken, won de Duitser slechts eenmaal in Sjanghai. Tien jaar geleden, in 2009, zorgde hij voor de eerste overwinning voor de stal van Red Bull Racing.

Top Headlines

Oudere Top Headlines