Bottas: 'We gaan in Bahrein veel inhaalmanoeuvres zien'


Valtteri Bottas kende een uitstekende start van het seizoen. Niet alleen wist hij de Grand Prix van Australië te winnen, ook bemachtigde hij een bonuspunt door de snelste ronde te rijden. Dit leverde hem maar liefst 26 punten op en de leiding in het coureurskampioenschap.
We kennen de Fin als ingetogen en bescheiden en ook tijdens de persconferentie in aanloop naar de Grand Prix van Bahrein vandaag was de bescheidenheid duidelijk te zien: 'Ik voel me goed maar het is maar één race. We waren verrast met onze prestatie in Melbourne, na Bahrein en China weten we meer.'
'Na de race voelde het alsof ik een van de beste races van mijn carriere reed. Er is zeker wat veranderd in mijn manier van denken. Het voelde net zo goed als Hakkinen zijn eerste race zien winnen thuis op tv', vervolgde Bottas.
Bottas voorspelt sterke race in Bahrein
De Mercedes-coureur heeft er vertrouwen in en kende vorig jaar een sterke race in Bahrein, hij miste op minder dan een seconde de eerste plek maar verzilverde wel de tweede plek in de eindklassering, alleen Sebastian Vettel was hem te snel af. 'Bahrein is doorgaans een sterk circuit voor mij, maar de kwalificatie is belangrijk. Met de nieuwe regels gaan we veel inhaalmanoeuvres zien', verwacht hij. (Foto: Mercedes AMG F1)

Top Headlines

Oudere Top Headlines