Jos Verstappen: "Na 2020 ligt toekomst Max volledig open"

Max Verstappen racet sinds mei 2016 voor Red Bull en zal ook in 2020 voor deze renstal uitkomen. Aan het einde van dat seizoen loopt zijn contract af en onbekend is nog waar hij daarna gaat rijden. De doelstelling daarbij is helder: wereldkampioen worden. Welke kleur de auto heeft waarin Verstappen uit gaat komen is nog onbekend.
"Het allerbelangrijkste is dat we een auto krijgen waarmee Max naar een kampioenschap kan rijden. Volgend jaar zitten we sowieso bij Red Bull, maar voor 2021 ligt alles nog op. Het zal er echt vanaf hangen of we in 2020 een auto krijgen waarmee we kunnen strijden voor het kampioenschap", legt Jos Verstappen de situatie bij Red Bull uit.
Niet alleen het contract van Verstappen loopt eind 2020 af, ook Valtteri Bottas, Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Daniel Ricciardo beschikken over aflopende contracten, waardoor de Formule 1 mogelijk de nodige verschuivingen zal ondergaan in de top.
Motorleverancier Honda heeft zich tot en met 2020 gecommitteerd aan de Formule 1, maar heeft haar fiat voor een langer verblijf nog niet gegeven. Een van de redenen daarvoor is dat het motorenreglement dat vanaf 2021 in moet gaan nog niet definitief is.
Jos Verstappen maakt zich geen zorgen. "In principe heeft er nog niemand een handtekening gezet voor na 2020. Er is op dit moment nog niets aan de hand. Wij concentreren ons op 2020 en zien daarna wel verder."
Luister nu de nieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik.

Top Headlines