Charles Leclerc lacht naar criticasters: “Ben dus toch niet te jong voor Ferrari”

"Natuurlijk voelt dat goed!", antwoordt Charles Leclerc met een brede glimlach tegen onder meer RacingNews365, op de vraag hoe hij kijkt naar zijn critici van een jaar geleden. De Monegask werd toen namelijk gepresenteerd als de nieuwe teamgenoot van Sebastian Vettel voor 2019, wat volgens kritische stemmen veel te vroeg was - zeker voor een renstal als Ferrari.
Leclerc vervolgt: "Het is geen gemakkelijk begin van het seizoen geweest, ik heb wat fouten gemaakt. Dat zal mijn jeugdigheid geweest zijn, al is dat geen excuus. Ik heb veel geleerd sinds het begin van dit jaar. Ik snapte de kritiek van vorig jaar ook wel, want in je tweede seizoen al voor Ferrari gaan rijden is zeker vroeg."
Na veertien van de 21 races is hij echter de enige Ferrari-rijder met overwinningen op zijn naam - Sebastian Vettel kwam er dit jaar nog niet aan te pas. Leclerc: "Ik kan Ferrari alleen maar bedanken dat ze in me geloofden. Ze hadden genoeg gegevens over mij en die zijn goed bekeken, het was vast geen gemakkelijke keuze. Maar ik ben erg blij dat ik hier sta en daarmee heb kunnen laten zien dat ik hier meer klaar voor was dan sommige mensen dachten.”
Luister nu de nieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik.

Top Headlines

Oudere Top Headlines