Marko: "Hamilton laten lopen was een tactische fout van Red Bull"

Het was in 2012 dat Lewis Hamilton niet langer meer gelukkig was bij McLaren. De Brit voerde op dat moment zelfs gesprekken met Red Bull, maar toen hij in dat jaar in leidende positie uitviel in Singapore zou Mercedes-adviseur Niki Lauda zijn kans schoon hebben gezien. Hij zou direct op Lewis af zijn gestapt om hem over te halen om voor Mercedes te komen rijden.
"Wij hadden op dat moment ook gesprekken met Lewis, maar bij ons team was eigenlijk geen plekje vrij. Daarom hebben we het destijds toegejuicht dat hij naar Mercedes zou gaan en Lauda ook gesteund in zijn pogingen Lewis te contracteren. De beste coureur kwam zodoende in de zwakkere auto terecht, aangezien in die tijd McLaren één van onze grootste rivalen was", aldus Helmut Marko in gesprek met Motorsport-Total.
Inmiddels zijn we vier gezamenlijk wereldtitels van Mercedes en Lewis Hamilton verder en kan Marko maar één conclusie trekken: "Tactisch gezien was dat natuurlijk een enorme fout. Het was voor ons zelfs nog beter geweest als Hamilton bij McLaren was gebleven, maar zo zie je maar weer, je kunt het tactisch niet altijd bij het rechte eind hebben."

Top Headlines