Ocon hongerig: "Wil weer volop strijden met Verstappen en Leclerc"

Esteban Ocon, Max Verstappen en Charles Leclerc maken allemaal deel uit dezelfde generatie autocoureurs. Zo namen ze het geregeld tegen elkaar op op de kartbaan. Verstappen en Ocon troffen elkaar ook in het Europees kampioenschap Formule 3, waarin de Fransman uiteindelijk de titel veroverde, maar de Nederlander meer races won.
"Ik kijk er enorm naar uit om weer met die gasten te gaan racen!", reageert Ocon met een twinkeling in zijn ogen op de vraag van RacingNews365 hoezeer hij de competitie met Verstappen en Leclerc gemist heeft.
"Dit jaar was zwaar, mentaal en emotioneel. Ik zie die mannen het geweldig doen, terwijl ik niet achter het stuur zit. Maar dat kan me alleen maar sterker maken en meer doen verlangen naar mijn comeback. Ik ga heel erg hongerig terugkeren."
Het feit dat Ocon zich dit jaar vooral bezighoudt met simulatorwerkzaamheden voor Mercedes, is volgens hem een pré: "Vroeger konden ontwikkelingscoureurs miljoenenkilometers testen! Maar in de sim heb ik toch veel actuele kennis opgedaan en geleerd hoe het hele team werkt. Dat zal mij zeker een betere en completere coureur maken."
Luister nu de nieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik.

Top Headlines