Brundle kritisch op Vettel: "Je bent veel beter dan dit"

Het huidige seizoen van Sebastian Vettel wordt gekenmerkt door enkele onnodige fouten. Tijdens de Grand Prix van Italië mocht hij er weer een op zijn conto schrijven, door in de zesde ronde tijdens het insturen van de Variante Ascari te spinnen. Na de spin kwam Vettel gevaarlijk terug de baan op en raakte Racing Point-coureur Lance Stroll. Voor deze capriolen kreeg de Ferrari-rijder een 10 seconden stop-and-go penalty, waardoor hij tijdens het vervolg van de race geen rol van betekenis meer speelde.
Volgens Martin Brundle was afgelopen zondag een keerpunt voor Vettel in zijn relatie met Ferrari, zo schrijft hij in zijn column voor Sky Sports F1: "Toen ik in parc fermé stond te wachten om de winnaar te interviewen, zag ik Vettel langsrijden. Hij keek niet eens vluchtig naar Leclerc, toen hij de enthousiaste Ferrari-monteurs omhelsden." Brundle spoort Vettel tot slot aan: "Kom op Seb, je bent veel beter dan dit."
De Duitser moet oppassen bij de volgende races, want hij rijdt nu met negen strafpunten rond op zijn racelicentie. Als hij nog drie strafpunten incasseert, wordt Vettel voor één race geschorst.
Tekst: Tom Plaum
Luister nu de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik.

Top Headlines