Megasalaris Daniel Ricciardo bij Renault onthuld

De details uit het contract van Daniel Ricciardo kwamen naar boven toen in het licht van een rechtszaak tussen hem voormalig manager Glenn Beavis pagina's uit het contract van de Australiër naar buiten lekten. In dat contract staat onder meer te lezen dat Ricciardo bovenop zijn jaarsalaris van 27,5 miljoen dollar enkele leuke bonussen in de wacht kan slepen.
Zo zou Ricciardo de eerste Renault Formule 1-bolide waarmee hij zou winnen mogen houden, al worden daarvoor wel de motor en versnellingsbak uit het chassis gestript. Zijn eerste overwinning zou hem volgens Formula Money tevens een financiële bonus opleveren van één miljoen dollar.
Daarnaast zou de goedlachse Australiër recht hebben op een eindejaarsbonus van tien miljoen dollar als zijn 'overall performance' gedurende het seizoen als goed wordt beoordeeld. In het contract zouden bovendien medische kosten en kosten voor fysiotherapie zijn opgenomen oplopend tot honderdduizend dollar.
Luister hieronder naar de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365 met Jeroen van Inkel, Tom Coronel en Joe van Burik.

Top Headlines