Brundle: "Leclerc ontsnapte aan straf tijdens Italiaanse Grand Prix"

Voor Charles Leclerc was zijn eerste plaats op het circuit van Monza de tweede overwinning uit zijn nog jonge Formule 1-loopbaan. Net zoals tijdens de race op Spa-Francorchamps moest de Monegask ook tijdens deze Grand Prix alle zeilen bijzetten om Lewis Hamilton achter zich te houden.
Martin Brundle noemt in zijn column voor Sky Sport F1 de race op het Italiaanse circuit een spannende thriller, met een hoofdrol voor de Monegask: "Leclerc komt misschien over als het beleefde jongere broertje van Harry Potter, maar eenmaal op de baan hebben zijn ellebogen scheermessen en is zijn hoofd zo sterk als het carbon fibre Ferrari-chassis."
De Ferrari-coureur wist de druk van Lewis Hamilton te doorstaan door robuust te verdedigen, aldus Brundle: "Het verdedigen van Leclerc was op het randje. Hij had geluk dat hij een waarschuwingsvlag kreeg, in plaats van een vijf seconden straf voor het blokken van Hamilton bij het ingaan van de tweede chicane. Het was een moeilijke beslissing, maar ik steun de 'let them race'-gedachte, zolang deze maar consistent wordt toegepast."
De Britse analist ziet in Leclerc samen met Max Verstappen en andere jonge talenten een nieuwe generatie F1-coureurs opstaan. "Er is een wisseling van de wacht gaande, maar deze coureurs kunnen nog niet winnen van koning Lewis over een heel seizoen."
Luister nu de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365, met Tom Coronel, Jeroen van Inkel en Joe van Burik.

Top Headlines