'Hamilton was niet Mercedes' eerste keuze'

Het is voormalig Mercedes F1-CEO Nick Fry die die onthulling doet in het book 'Survive. Drive. Win.'. "In eerste instantie lukte het me niet om het bestuur van Mercedes warm te laten lopen voor het idee om Lewis Hamilton aan te trekken", aldus de de Brit.
"Herhaaldelijk kregen we de opdracht om met alternatieven te komen, alternatieven zoals Nick Heidfeld. De Duitser wilde maar wat graag voor Mercedes rijden en bleef mij maar foto's van zichzelf, zijn familie en zijn hond sturen om 'in the picture' te blijven."
Uiteindelijk was het Niki Lauda die op aangeven van Fry het binnenhalen van Hamilton in een stroomversnelling bracht: "Ik gaf hem de opdracht om het gewoon te regelen en dan zou ik later wel om vergeving van de Mercedes-kopstukken vragen."
Het tweede Mercedes-stoeltje naast Nico Rosberg was een felbegeerd stoeltje volgens Fry, die aangeeft dat ook Paul di Resta op de shortlist stond en dat zelfs Jacques Villeneuve op enig moment vrijwillig zijn diensten aanbood, zo'n zes jaar na zijn laatste gereden Formule 1-race.

Top Headlines