Herinvoering tankstops in de Formule 1 vanaf 2021 definitief van tafel

De tijd begint te dringen voor de Formule 1-beleidsmakers. In 2021 zullen er drastische regelwijzigingen worden doorgevoerd in de koningsklasse van de autosport. Uiterlijk in oktober moet deze nieuwe set aan regels definitief af zijn, wat betekent dat er snel knopen moeten worden doorgehakt.
Bij de laatste bijeenkomst van de Formula 1 Strategy Group zijn in ieder geval al enkele kogels door de kerk gegaan. Veel coureurs wilden in 2021 graag lichtere bolides zien, maar het idee om dat door het herintroduceren van tankstops te bewerkstelligen, is nu van tafel geveegd. Andere mogelijke oplossingen kosten naar verluidt te veel geld, waardoor het er sterk op lijkt dat de Formule 1-bolides ook in 2021 relatief zwaar zullen zijn.
Het was niet het enige voorstel wat recentelijk van tafel is geveegd door de strategiegroep. Zo is het idee om coureurs te verplichten om per race drie verschillende bandensoorten te gebruiken ook de prullenbak ingegaan. Mocht het idee er wel doorheen zijn gekomen, dan had dat betekend dat elke coureur vanaf 2021 minimaal twee keer per race een pitstop had moeten maken, wat de strategie ten goede had moeten komen.
Begin oktober zal de strategiegroep voor een laatste keer samenkomen, voordat er in aanloop naar de deadline van 31 oktober gestemd zal worden om de nieuwe regels voor het 2021-seizoen aan te nemen.

Top Headlines