Voormalig teambaas Schumacher: "Familie moet meer openheid van zaken geven"

Nick Fry zwaaide bij Mercedes de scepter toen Michael Schumacher daar na zijn comeback van 2010 tot en met 2012 actief was. In zijn binnenkort te lanceren boek Survive. Drive. Win. geeft de Brit aan dat hij het jammer vindt dat de familie van Schumacher zo weinig loslaat over hoe het werkelijk met de coureur gaat.
"Ik vind het erg jammer dat Corinna (de vrouw van Michael Schumacher, red.) en zijn familie zo weinig loslaten. Er zijn over de hele wereld zoveel fans die meeleven met Michael. Na alles wat hij bereikt heeft in zijn carrière wil men gewoon weten wat zijn medische toestand is."
De laatste week wordt er veel geschreven over dat Michael Schumacher is opgenomen in een ziekenhuis in Parijs voor een zeer specifieke behandeling. Er doen zelfs geruchten de ronde dat een verpleegster zou hebben gezegd dat Schumacher 'bij bewustzijn' zou zijn. De familie heeft zelf echter altijd te kennen gegeven dat informatie die nooit door het kamp-Schumacher zelf verstrekt wordt, af mag worden gedaan als pure speculatie.
Fry kan echter alleen maar hopen dat juist ook dat soort informatie door de familie van de zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen wél gedeeld wordt: "Mogelijk zijn er mensen die in een vergelijkbare situatie zitten en die er dus wat aan hebben om informatie uit eerste hand te krijgen."
"Ik denk sowieso dat het geven van informatie, ook als dat slecht nieuws betekent, belangrijk is voor de fans om écht mee te kunnen leven, om écht te kunnen weten hoe het gaat."

Top Headlines