Tost nuanceert Red Bull-probleem: "Types als Verstappen groeien niet aan bomen"

Voor aanvang van het seizoen 2019 zag Red Bull zich genoodzaakt in de persoon van Daniil Kvyat en Alexander Albon twee oudgedienden terug te halen naar Red Bull/Toro Rosso. Suggesties dat het slecht gesteld is met de talentenopleiding van Red Bull, wijst Toro Rosso-teambaas Franz Tost echter van de hand.
"Het is nu eenmaal niet zo dat supertalenten als Max Verstappen en Sebastian Vettel aan bomen groeien, en dat je jaarlijks kan oogsten. Onze infrastructuur om jonge coureurs door te laten stromen naar de top is echter nog steeds in orde en in de Formule 3 dienen zich alweer enkele veelbelovende namen aan", aldus Tost in gesprek met Reuters.
"Voor sommigen van die jongens ligt een mooie toekomst in het verschiet, maar het kost wel tijd om daar te komen", vervolgt de Oostenrijker, die laat optekenen wat hij van een coureur verwacht zodra hij zijn weg naar Toro Rosso heeft gevonden.
"Ik vertel die jonge gasten dat het échte autosportleven nu pas begint en dat ze zich voor de volle honderd procent op de Formule 1 moeten concentreren. Sommigen begrijpen die boodschap, anderen niet. Als je echter niet begrijpt wat er voor nodig om op dit niveau te opereren, dan lig je eruit, zo simpel is het."

Oudere Top Headlines