Update | Albon krijgt nieuwe Honda-motor na crash voor de Chinese Grand Prix


Alexander Albon komt zaterdag niet meer in actie op het Shanghai International Circuit. De coureur van Toro Rosso crashte flink tijdens de derde vrije training en de schade aan zijn bolide is té groot gebleken om hem nog deel te kunnen laten nemen aan de kwalificatie. 
Dat meldt Toro Rosso in een statement. De Engelse Thai verloor bij het opkomen van het rechte stuk de controle over zijn auto en belandde op volle snelheid in de bandenstapel. De ravage en de schade zijn enorm, zo werd duidelijk uit beelden vanaf het circuit . 
Het is de eerste keer dit seizoen dat een coureur de kwalificatie moet laten schieten, na een crash in de derde vrije training. Het overkwam Max Verstappen vorig seizoen, toen in het weekend van de Grand Prix van Monaco.
Update 15.00 uur | Albon krijgt nieuwe Honda-motor voor de race
Alexander Albon krijgt na zijn crash in de derde vrije training een nieuwe motor. Dat heeft de technisch directeur van Honda, Toyoharu Tanabe, laten weten aan Motorsport.com . Ondertussen zal het huidige motorblok worden onderzocht. De crash zorgde er namelijk voor dat Albon niet mee kon doen aan de kwalificatie in China.
Tanabe zegt opgelucht te zijn dat het goed gaat met Albon. 'We zijn opgelucht dat Alex ongedeerd uit de crash is gekomen. Na het incident hebben we besloten een nieuwe krachtbron te gebruiken en we de oude krachtbron terug naar Sakura sturen voor uitgebreid onderzoek. Op dit moment weten we niet of bepaalde onderdelen van de krachtbron schade hebben geleden bij de crash.'
Voor Albon was het vooral erg schrikken. 'Op dat stuk van het circuit kun je veel tijd winnen', begon de Toro Rosso-coureur. 'Je kunt iets wijder gaan en dat helpt om meer snelheid mee te nemen in die bocht. De lijn was prima, ik gaf op het kunstgras alleen iets te veel gas. Je krijgt dan altijd een beetje overstuur, dat is normaal. Toen ik de tankslapper kreeg, was ik passagier. Ik hoopte dat ik links het circuit op zou spinnen, maar ik ging juist de andere kant op.' (Foto: Getty Images/Red Bull Content Pool)

Top Headlines