Hamilton voelt geen druk van Bottas: 'Hij is dezelfde persoon als vorig jaar'


Met de overwinning van Mercedes-coureur Valtteri Bottas in Melbourne moet regerend wereldkampioen Lewis Hamilton direct in de achtervolging om zijn zesde wereldtitel op zijn naam te schrijven. De media prijzen het sterke optreden van ‘de opgeleefde’ Bottas, maar Hamilton zegt zelf weinig verschil te merken bij zijn Finse teamgenoot.
Het team van Mercedes AMG domineerde in Australië de openingsrace van het seizoen, maar anders dan de voorgaande jaren was het niet Lewis Hamilton maar Valtteri Bottas die van het deelnemersveld weg reed en met de overwinning aan de haal ging. Het gat tussen de Fin en de Brit was met twintig seconden behoorlijk significant, maar Hamilton merkt weinig verschil met de Bottas die hij de afgelopen twee jaar naast zich heeft gehad.
'Behalve dan dat hij een baard heeft!'
‘Ik denk het niet. Hij is ieder jaar gemotiveerd,’ wordt Hamilton gequote door Crash.net op de vraag of hij iets anders opmerkt aan zijn teamgenoot. ‘Ik werk met hem samen. Hij is dezelfde persoon als die hij vorig jaar was, dus voor mij is er geen verschil – behalve dan dat hij een baard heeft! De tijd zal het uitwijzen. Ik heb hem sowieso nooit een zwak persoon gevonden. Ik heb hem altijd gezien als een sterk karakter.’
Door de overwinning van Bottas ligt de druk bij Hamilton, dat volgens zijn voormalig teamgenoot Nico Rosberg nog wel eens een cruciale rol kan spelen . Hamilton zelf blijft echter rustig en zegt Bottas eigenlijk altijd sterk te hebben gevonden: ‘Er veranderd eigenlijk helemaal niets. Vorig jaar was hij erg sterk. Het was een goede tweede jaar voor hem. Hij had veel races weinig geluk en het is gewoon een stap vooruit daarvan. Er is pas een race verreden. Voor hem was het een fantastische race en ik kijk er naar uit om veel meer goede races van hem te zien.’ (Foto: Mercedes AMG F1)

Top Headlines

Oudere Top Headlines