Hamilton: 'Schade in Australië niet door rijden over kerbstones'


Lewis Hamilton kreeg in Australië niet de start waar hij op gehoopt had. Pole position wist hij te bereiken in de kwalificatie, maar teamgenoot Valtteri Bottas was hem in de eerste bocht van de race te slim af. Het verschil in snelheid tussen de twee was groot, volgens Hamilton voornamelijk vanwege schade aan de vloer van zijn Mercedes.
Eerder sprak het team van een rijdersfout, Hamilton zou te hard over de kerbstones gereden zijn. De Brit spreekt de verklaring van zijn technici echter tegen: 'Ik ben niet harder over de kerbstones gereden dan normaal. Het was waarschijnlijk materiaal van andere auto's die beschadigden tijdens de start', denkt Hamilton.
Hamilton onderschat Ferrari niet
De Ferrari's hadden erg veel moeite met het circuit in Melbourne. Geen van beide coureurs wist een podiumplek te bemachtigen, maar de Mercedes-coureur denkt dat het team sterker voor de dag zal komen in Bahrein: 'Ik denk dat ze heel hard zullen werken om uit te vinden wat daar precies fout is gegaan', aldus Hamilton volgens  Motorsport-Total . (Foto: Mercedes AMG F1)

Top Headlines

Oudere Top Headlines