Verstappen: 'DRS systeem is krachtiger, gaan in Bahrein veel inhaalacties zien'


De nieuwe regelgeving omtrent de aerodynamica van de Formule 1-bolides is met gemengde gevoelens ontvangen. Max Verstappen heeft aangegeven dat niet alle wijzigingen even effectief waren, maar de sterkere DRS is volgens hem wel een flinke verbetering.
'Het is nog steeds moeilijk om elkaar te volgen. Tijdens mijn eerste stint in Australië raakten mijn banden oververhit. Ik moest me laten terugzakken door mijn banden terwijl ik dacht dat ik sneller was dan Vettel', meldt de Nederlander volgens  Motorsport.com .
Het DRS systeem is dit jaar sterker. De achtervleugel verstoort de luchtstroom meer dan vorig jaar het geval was. Zodra de achtervleugel nu openklapt, wint een coureur daar dus meer snelheid mee. Verstappen is te spreken over de vernieuwde DRS: 'Het systeem is dit jaar nog krachtiger, ik denk dat we in Bahrein veel inhaalacties gaan zien.'
Eindvonnis blijft neutraal
'Het is nog steeds lastig om je voorganger te volgen. Ik denk dat we op dat vlak weinig vooruitgang geboekt hebben, maar qua DRS is het positief', concludeert de Red Bull-coureur. Het lijkt alsof met name de veranderingen aan de voorvleugel dus maar weinig effect hebben. (Foto: Red Bull Content Pool/Getty Images)

Top Headlines

Oudere Top Headlines