Max Verstappen oppermachtig in eerste GP in Bahrein: 'Was echt een met de auto'

Max Verstappen heeft op dominante wijze de eerste Grand Prix van 2024 naar zich toegetrokken. Gestart vanaf pole positie leidde Max onbedreigd de gehele race in Bahrein om met 22 seconden voorsprong voor Oracle Red Bull Racing-teamgenoot Sergio Perez te finishen. De Ferrari’s van Carlos Sainz en Charles Leclerc moesten genoegen nemen met de derde en vierde posities. Dankzij de snelste ronde verlaat Verstappen Sakhir met 26 punten.

“Simply lovely”, laat Max bij de finish weten. “Het was een geweldige race en de balans van de auto was ongelooflijk goed. Een een-tweetje scoren is een fantastisch begin van het jaar. Ik had me niet meer kunnen wensen.” Max vertelt over het begin van de race: “Mijn start was goed. De eerste bocht is een krappe haarspeldbocht, dus daar verdedig je het liefst de binnenkant. Dat lukte en daarna konden we ons op onze eigen race richten.”

Max vult aan: “Het ging tijdens de race in Bahrein beter dan verwacht. De auto ging op alle compound banden erg goed, we waren snel en het was een genot om vandaag te rijden. Zo’n dagen waarop alles perfect verloopt zijn speciaal, omdat je die niet vaak hebt. Ik was echt één met de auto, alles voelde geweldig.”

Top Headlines

Oudere Top Headlines