Max op pole na kwalificatie in Djedda: 'Erg goede dag'

Max Verstappen heeft op een overtuigende manier pole positie bemachtigd voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Nederlander was ruim drie tienden sneller dan Charles Leclerc, die morgen vanaf P2 van start zal gaan. Max’ teamgenoot, Sergio Pérez, kwalificeerde zich als derde. De top vijf werd gecompleteerd door Fernando Alonso en Oscar Piastri.

“Het was een erg goede dag”, zegt Max wanneer hij net uit de auto komt. “Een mooie stap vooruit ten opzichte van gisteren. We hebben de auto vannacht iets verbeterd. Dat gaf me iets meer zelfvertrouwen om de hogesnelheidsbochten aan te vallen. Hier hangt het natuurlijk allemaal af van je zelfvertrouwen. Vandaag voelde ik me erg comfortabel met de auto. Ik had niet verwacht dat ik zo’n goede balans zou hebben vandaag. Dat hielp wel.”

Max was vooral tevreden over zijn eerste ronde tijdens Q3: “Toen was ik erg blij met hoe ik het had gedaan. Het voelde bijna als mijn gefaalde ronde van 2021. Maar dit keer heb ik ‘m wel afgemaakt”, zegt Max lachend. “2021 was ook wel écht op de limiet. Toen had ik ook een heel andere auto en was er een ander soort druk. Op dat gebied was het nu relaxter.”

Kijkend naar morgen zegt Max: “Er zijn hier in het verleden al wat gekke races geweest. Er kan veel gebeuren. Ik heb vertrouwen in de snelheid van onze auto tijdens de race. Hier is wel minder slijtage van de banden. Over het algemeen kan iedereen wel wat beter meekomen. Maar als we die balans morgen ook in de race hebben denk ik dat het morgen wel goed zal gaan.”

Tijdens de kwalificatie gaan er geruchten over een eventuele schorsing van Helmut Marko. Op de vraag of Marko moet blijven, antwoordt Max: “Absoluut. Dat heb ik ook altijd uitgesproken. Hij is een heel belangrijk onderdeel voor het team. Niet alleen naar mij toe. Hij heeft toentertijd met Dietrich het hele team opgezet en gerund. Tot en met nu. Hij heeft ook Honda naar het team gehaald. Ik denk dat zo iemand respect verdient en bij het team hoort te blijven.” Max wordt gevraagd of zijn toekomst bij het team ook van Marko afhangt. Daarop zegt de Nederlander: “Onder andere wel, ja.”

Top Headlines

Oudere Top Headlines