Ferrari vindt oorzaak van problemen tijdens GP van Australië


'Why are we so slow?', zo was Sebastian Vettel over de boordradio te horen tijdens de Grand Prix van Australië. De Duitser was duidelijk niet onder de indruk van het vermogen van de SF90. Na afloop is Ferrari uiteraard gaan zoeken waar de problemen precies zaten en tot opluchting van Vettel hebben ze enkele problemen gevonden.
Ferrari heeft tijdens de race het vermogen van de bolides van Vettel en Leclerc tot wel 40 pk omlaag moeten schroeven, alleen in de ronden voor en na de pitstop hadden ze het volle vermogen tot hun beschikking.
De technici van Mercedes bekenden de auto afgesteld te hebben op te veel koeling. Logischerwijs zou Ferrari dat dus ook gedaan moeten hebben. Voor de Ferrari pakte dit echter nadeliger uit: als de Ferrari V6-turbo te koud is, dan bouwt de turbodruk niet goed op. Om de motor niet op te blazen moest Ferrari het vermogen terugschroeven.
'Trek geen conclusies uit topsnelheid Australië'
Door het gebruik van minder vermogen nam ook het brandstofgebruik toe, waardoor de Ferrari-coureurs het rustiger aan moesten doen naarmate de eindstreep dichterbij kwam. Vettel weet dat er meer in zit: 'Trek niet teveel conclusies uit de topsnelheden in Australië', aldus de viervoudig wereldkampioen volgens  Auto-motor-und-sport .
Volgens Ferrari zit er nauwelijks verschil tussen het vermogen van de Mercedes en de Ferrari-motor. (Foto: Ferrari F1 Media)

Top Headlines