Nog steeds vraagtekens voor Steiner: "Geen idee hoe goed Haas in Japan is"

Tijdens de afgelopen Grand Prix van Rusland behaalde Haas-coureur Kevin Magnussen met de negende plaats de eerste punten voor het team sinds de Grand Prix van Duitsland afgelopen juli. Het team wil graag de positieve lijn doorzetten, maar teambaas Guenther Steiner is daar nog niet gerust op.
"Ook al hadden we in Sotsji een goede race, betekent dat nog niet dat we de goede vorm mee zullen nemen naar aankomend weekend. Natuurlijk proberen we dat wel, maar de auto is op zijn zachtst gezegd zeer temperamentvol", verklaart hij. "We weten tijdens een weekend gewoonweg niet waar we zullen eindigen. Als team leer je altijd bij tijdens de races. Hopelijk kunnen we de goede vorm meenemen naar Suzuka en de volgende GP's."
De punten van Magnussen in Rusland waren volgens Steiner goed voor het moraal van het team en hij verwacht dat Magnussen en Romain Grosjean tijdens de Japanse GP wat extra's kunnen dankzij het uitdagende circuit. "Suzuka is een fantastische racebaan. Ik denk dat op zulke banen de motivatie van onze coureurs om goed te presteren nog hoger ligt dan normaal. Ze kunnen niet wachten om naar het circuit te gaan."
Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin we uitgebreid vooruitblikken op de Grand Prix van Japan.

Top Headlines