Vettel kijkt uit naar GP Japan: "Door het weer kan er altijd van alles gebeuren"

Sinds het circuit van Suzuka in 1987 werd geïntroduceerd in de wereld van de Formule 1, heeft de baan het hart van menig Formule 1-coureur veroverd. Het circuit, dat is ontworpen door de Nederlander Hans Hugenholtz, kent veel hoogteverschil en snelle, uitdagende bochten.
Ferrari-coureur Sebastian Vettel heeft dan ook een uitgesproken mening over Suzuka: "Het is waarschijnlijk mijn favoriete circuit van het hele seizoen. Het is de enige baan in het kampioenschap dat een acht-vorm heeft en dat doet mij herinneren aan de banen waarop ik racete als kind. Het circuit is echter allesbehalve kindvriendelijk, met de snelle bochten als 130R en de 'S'-bochten in de eerste sector."
Dat de baan een favoriet is van Vettel, blijkt ook uit de resultaten die hij hier in het verleden heeft behaald. Hij wist in totaal vier keer te winnen. Volgens de Ferrari-coureur maken naast het circuit ook de fans de Grand Prix van Japan zo speciaal. "De fans zijn ongelofelijk! Het maakt niet uit hoe vroeg je op het circuit bent, zij zijn er al om op jou te wachten. Het gevoel dat zij voor jou hebben is uniek en prachtig om mee te maken."
De baan is geweldig en de fans dragen bij aan een goede sfeer, maar het weer speelt volgens Vettel ook een belangrijke rol tijdens de Japanse GP. "Het weer in Suzuka is altijd onvoorspelbaar, waardoor er van alles kan gebeuren tijdens de race." Met een cycloon op komst tijdens het raceweekend, is de kans groot dat Vettel gelijk krijgt wat betreft de rol van het weer.
Alles wat jij moet weten over de Grand Prix van Japan in de nieuwste aflevering van de RacingNews365-podcast met Tim en Tom Coronel, Joe van Burik en Jeroen van Inkel.

Top Headlines

Oudere Top Headlines