Verstappen nauw betrokken bij topoverleg tussen Red Bull en Honda

Tijdens de afgelopen Grand Prix van Hongarije schoof Max Verstappen zelf aan bij een meeting met de kopstukken van Red Bull - adviseur Helmut Marko en teambaas Christian Horner - en de leidinggevenden van Honda Racing F1: Toyoharu Tanabe en Masashi Yamamoto.
"We spraken daarin over de ontwikkeling van Honda in de toekomst", aldus Yamamoto in een interview met RaceFans. "Max' aanwezigheid was op verzoek van Christian, zodat Max ook Honda's toekomstplannen uitgelegd kon krijgen. Hij zei zelf dat Honda steeds heeft gedaan wat beloofd werd en hij daarom vertrouwen heeft." Volgens de Japanner zou Verstpapen het liefst alle 21 races van dit F1-seizoen winnen, maar beseft de Nederlander dat motorzaken met de leverancier besproken dienen te worden omdat Red Bull feitelijk alleen over het chassis gaat.
Het is nog onzeker of Honda na 2020 ook actief zal blijven in de Formule 1. De kans is groot dat daarover tijdens het komende Grand Prix-weekend in Japan een aankondiging volgt.
Kom alles te weten wat je weten moet over de kansen van Verstappen en Red Bull-Honda in de Grand Prix van Japan met de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin Tom en Tim Coronel, Joe van Burik en Jeroen van Inkel vooruitblikken op het raceweekend.

Top Headlines