"Honda neemt Red Bull over en wordt een volwaardig fabrieksteam"

"De signalen die ik opvang wijzen in ieder geval in die richting", zo geeft Jan Lammers te verstaan in gesprek met RacingNews365, zonder aan te willen geven waar die signalen precies vandaan komen. "Achter de schermen gebeurt meer dan wij op dit moment met zijn allen weten."
Op Suzuka ging het het al uitvoerig over de toekomst van Honda in de Formule 1. Gaan ze door als motorleverancier, trekken ze zich volledig terug uit de sport, of zet de Japanse auto- en motorbouwer in op een terugkeer in de Formule 1 als fabrieksteam? Lammers denkt dus te weten dat het laatste staat te gebeuren.
"Als we het over de grote baas van Red Bull hebben, hebben we het altijd over Dieter Mateschitz, maar vergeet niet dat de meeste aandelen in Thaise handen zijn (Red Bull werd bovendien opgericht door Mateschitz en de Thaise ondernemer Chaloe Yoovidhya, red.). Het is misschien geen toeval dat Alexander Albon op dit moment in die auto zit", vervolgt de voormalig winnaar van de 24 uur van Le Mans, om aan te geven dat de Aziatische invloeden niet onderschat mogen worden.
"Over welke termijn we het precies hebben, weet ik niet, maar ik verwacht dat Honda Red Bull op den duur volledig over gaat nemen. Je ziet nu ook al dat men bij Toro Rosso een naamsverandering doorvoert (Het team gaat vanaf 2020 door het leven als Scuderia Alpha Tauri, red.), dus binnen de Red Bull-gelederen is van alles gaande."
Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin Tom Coronel, Joe van Burik en Rudy van Buren uitgebreid stilstaan bij de gebeurtenissen op de Japanse circuit van Suzuka.

Top Headlines