Verstappen over rol bij Red Bull: 'Als je presteert, kan niemand om je heen'


Max Verstappen is in een paar jaar uitgegroeid tot een vaste kracht voor het team van Red Bull Racing. Tegenover F1Racing geeft de Limburger uitleg over zijn rol binnen het team.
'Uiteraard heb ik in de loop van de tijd meer geleerd', aldus Verstappen. 'Ricciardo had vorig jaar een stuk meer moeite dan daarvoor om sneller te zijn dan ik', stelt de Nederlander. 'Toen is hij naar Renault gegaan', zo linkt Verstappen het vertrek van de Australiër aan zijn eigen prestaties.
Met de komst van Pierre Gasly werd Verstappen de meer ervaren coureur binnen het team van Red Bull. 'Misschien hebben ze in het begin wat meer naar mij geluisterd over de afstelling van de auto, omdat ik die beter kende', aldus Verstappen. Dat is volgens de Nederlander geen vast gegeven: 'Ik denk dat er geen enkele reden is om niet naar een coureur te luisteren die in een wagen stapt en er snel mee is', stelt Verstappen.
Dat vindt de zevenvoudig racewinnaar ook niet meer dan logisch: 'Dat is in iedere sport zo. Als je presteert, kan niemand om je heen'. Voor Verstappen zelf helpt het daarbij, dat hij de mensen bij Red Bull inmiddels al een paar jaar kent. 'Ik voel me zeer comfortabel, alles valt net wat beter in elkaar', aldus Verstappen. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)

Top Headlines