Stewards noemen crash Gasly en Perez race-ongeluk, straffen niemand


De Grand Prix van Japan eindige met een crash van Sergio Perez en Pierre Gasly. Deze crash was erg vergelijkbaar met die tussen Max Verstappen en Charles Leclerc, maar toch werd Gasly in tegenstelling tot de Ferrari-rijder niet bestraft. Auto, Motor und Sport schrijft over waarom dit werd besloten.
Het was een opmerkelijk gezicht toen Perez, die door de crash naar plek zeventien wegzakte, als negende in de uitslag van de race stond. Dit bleek te maken te hebben met het te vroeg afvlaggen van de race, iets waar Perez heel veel geluk mee heeft gehad. Op de vraag of Gasly al dan niet gestraft moest worden, heeft dit geen invloed gehad. 'Ook na de geblokte vlag volgen we nog of er overtredingen plaatsvinden', aldus wedstrijdleider Michael Masi.
Crash Gasly was race-ongeluk
De visies van de beide coureurs lopen uiteen. Perez stelt dat hij Gasly genoeg ruimte liet aan de binnenkant, terwijl Gasly dat niet vindt. Daarnaast had Gasly oude banden en minder grip. Perez vindt de inhaalpoging van de Fransman een domme actie. Ondanks dat Gasly verder achter Perez reed dan Leclerc in de eerste ronde achter Verstappen zat, kreeg Gasly geen straf van de stewards. Zij doen de zaak af als een race-ongeluk, een inconsistent besluit in vergelijking met de crash in ronde één. Nico Hulkenberg reed er vlak achter en kan zich daar dan ook niet in inden: 'Gasly schakelde Perez uit', aldus Hulkenberg. 'De auto is dan ook niet eenvoudig te besturen op oude banden', vervolgt de Duitser. (Foto: Red Bull Content Pool / Getty Images)
 
 

Top Headlines