Verstappen hongerig: "Ik wil een eerlijker gevecht tegen Hamilton"

Max Verstappen had tijdens de Grand Prix van Hongarije eindelijk de ultieme uitgangspositie weten te bemachtigen. Op de Hungaroring vloog de Nederlander namelijk naar de eerste pole position van zijn carrière, maar voor de race legde die eerste startplek hem uiteindelijk geen windeieren.
Verstappen en Hamilton gingen aan het begin van de Hongaarse GP gelijk op. De Red Bull-coureur leek de Brit achter zich te kunnen houden en zo zijn derde zege van het seizoen te veroveren. Maar dankzij een vernuftige strategie van Mercedes, die door Hamilton vervolgens op feilloze wijze werd uitgewerkt, ging de overwinning echter voorbij aan de neus van Verstappen.
Over het eerste échte gevecht dat de Nederlander hier met Hamilton uitknokte, is Verstappen niet zo te spreken als de rest van de wereld. In gesprek met de BBC zegt hij: "Het was aardig. Aanvankelijk stonden we op hetzelfde rubber, dus waren we in staat een beetje met elkaar te vechten. Maar aan het einde van de race waren mijn banden naar de gallemiezen, terwijl Hamilton juist op vers rubber stond! Wat mij betreft was dat geen gevecht. Ik zou het graag nog eens proberen als de situatie wat eerlijker is."Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin Tom Coronel, Joe van Burik en Rudy van Buren uitgebreid stilstaan bij de gebeurtenissen op de Japanse circuit van Suzuka.

Top Headlines