Verstappen: "Ricciardo kreeg gelijke behandeling bij Red Bull"

Sinds Max Verstappen in 2017 zijn handtekening zette onder een nieuw contract bij Red Bull wordt er gespeculeerd over zijn nummer één status binnen het team. Het vertrek van Daniel Ricciardo aan het einde van vorig seizoen bij het team, was volgens hem mede ingegeven door zijn gevoel dat Red Bull de Nederlander voortrok, of voor zou trekken in de toekomst.
Verstappen kan zich totaal niet vinden in de uitleg van de Australiër en verzekerd dat beiden over gelijke middelen en een gelijke behandeling beschikten. "Ik ben het niet eens met Ricciardo als die beweerd dat hij Red Bull heeft verlaten omdat het team de voorkeur aan mij zou geven wanneer we over een auto zouden beschikken waarmee we voor de titel konden strijden."
"In alle jaren dat we samen hebben gereden is er door het team nooit onderscheid tussen ons gemaakt. We hebben altijd met gelijk materiaal gestreden tegen elkaar", aldus Verstappen in gesprek met Gazzetta dello Sport.
In de afgelopen weken zorgde Ferrari voor veel commotie door duidelijke teamorders te geven aan Charles Leclerc. Iets dat zorgde voor onbegrip bij veel fans. Max Verstappen is tegen teamorders en gelooft dat een gelijke behandeling van coureurs een team ook verder brengt.
"Ik ben sowieso voorstander van een gelijkwaardige behandeling van coureurs bij renstallen. Het is beter dat beide coureurs dezelfde kansen hebben. Dat is uiteindelijk ook beter voor het team.."

Top Headlines