Ricciardo vertrouwt op grote stap van Renault in 2020

Na de aankondiging van zijn 'shock move' van Red Bull naar Renault verklaarde de hele autosportwereld Daniel Ricciardo voor gek. Waarom Red Bull verlaten voor het Franse subtopteam? De voormalig teamgenoot van Max Verstappen was duidelijk in zijn ambities: eerst een jaar incasseren en hopen op een verdwaalde podiumplaats, om dan in 2020 weer regelmatig mee te doen voor de bokalen.
Ondanks dat Renault bijzonder ver verwijderd is van de podiumplaatsen blijft Ricciardo bij zijn doelstelling en heeft hij er vertrouwen in dat het volgend seizoen eindelijk écht gaat lukken bij Renault.
"We hebben continu kleine upgrades bij en weten de auto nog altijd te verbeteren. Het belangrijkste is dat we de auto nu beter begrijpen en sinds ons dat gelukt is, halen we veel meer uit de auto."
Renault zal het erg lastig krijgen om haar doelstelling voor dit seizoen (vierde in het WK bij de constructeurs,red.) te behalen. Ricciardo kijkt niet langer naar dit seizoen, maar focust zich volledig op 2020.
"Ik denk dat we goed bezig zijn voor volgend seizoen. Dan is de vraag of we de juiste auto kunnen ontwerpen. We weten goed wat er nodig is voor volgend seizoen op bepaalde vlakken. Ik ben erg optimistisch dat we onze auto op een aantal van deze vlakken flink weten te verbeteren."

Top Headlines