Ricciardo: 'We zetten een stap vooruit om er weer twee terug te vallen'


De overstap van Daniel Ricciardo naar het team van Renault is tot op heden niet zoals gehoopt. De resultaten vallen tegen en dat begint ook binnen het team zijn tol te eisen. De Australiër hoopt dan ook dat het seizoen positief eindigt voor het team van Renault. 
Renault deed het in zowel Singapore als Rusland goed tijdens de kwalificaties, maar in de race viel het resultaat tegen. In Singapore moest het team genoegen nemen met twee punten en in Rusland nog minder, namelijk één punt. Hoewel Ricciardo in Japan vanaf de zestiende plaats moest beginnen, reed hij zich gedurende de race naar voren en kwam hij als zesde over de finish. 
'Eindelijk een resultaat dat we verdienen'
Ricciardo had na zijn zestiende plaats in de kwalificatie niet verwacht zo'n goed resultaat in de race neer te zetten. 'Na de kwalificatie verwachtte ik weer dezelfde ellende en speelde in mijn hoofd dat het echt nooit mee lijkt te zitten door al die problemen', zegt hij in gesprek met Motorsport.com . 'Maar ik het nu het gevoel dat we eindelijk een resultaat kreeg dat we verdienen. We hebben nu twee opeenvolgende raceweekenden, maar het zijn leuke weekenden. Hopelijk kunnen we daar meer puntenfinishes behalen voor het team.'
Het is dan ook belangrijk om het seizoen positief af te sluiten vindt Ricciardo. 'We zetten een stap vooruit om er dan weer twee terug te vallen. De hoofden gaan dan wat hangen en we moeten weer opnieuw omhoog klimmen. Voor iedereen is het zaak dat we wat positieve energie kunnen vinden voordat het jaar om is.' (Foto: Renault F1 Team)
 

Top Headlines